Projektarbete!

Ni som inte besökt mig hemsida www.hundlivespania.n.nu kanske inte vet att jag gör min volontärresa i kombination med min skolas APU samt kursen Projektarbete? Jag går i sista årskursen på Realgymnasiet i Borås med inriktning djurvård-naturvetenskap. Vi har under åren fått prova på diverse olika arbeten där man kommer i kontakt med djur. Vi har ett samarbete med Borås Djurpark vilket gjort att mycket av vår teori samt praktiska arbetet inom djursjukvård har bedrivits där. Förutom mina erfarenheter på Borås djurpark så har jag även varit på hunddagis, hundspann m.m. Men jag kände nu att jag ville bredda mina kunskaper ytterligare, att få ett bredare perspektiv på djurskötseln utanför Sverige.
 
Vi fick reda på att vår praktik skulle ligga v. 11-13 detta året och att vi skulle läsa en kurs vid namn Projektarbete. Det fanns inga begränsningar på vad vi skulle ha för projektarbete så länge det låg inom vår kurs, i mitt fall djurvård. Som jag sa så har jag provat på lite olika arbeten med djur inom Sverige men ville öka mina kunskaper ytterligare, jag såg då detta som en bra möjlighet. Praktikveckorna innebär att jag på skoltid kommer få göra en resa jag länge velat göra, som jag egentligen planerade att göra när jag gick ut gymnasiet! Att då få göra denna resa som ett projektarbete, att arbeta fram de bästa förutsättningarna, göra en god planering och dessutom få hjälp med detta var optimalt för mig.
 
SOS-Animals är det ställe som jag valt att söka praktikplats hos. De är en idéell organisation som bedrivs i Malaga, Spanien (Vill ni besöka deras hemsida så är adressen www.SOS-animals.se). De lever på sina volontärarbetare och arbetar för att rädda hundar från gatan och placera dessa till nya, kärleksfulla hem. Jag kommer åka ner till dem den 9 mars, alltså bara 9 dagar kvar! Jag kommer sen att vistas där nere i 3 veckor för att sedan färdas hem den 31 Mars.
 
 
Vad har jag då för mål med min resa och hur kan jag uppvisa det jag lärt mig i kursen Projektarbete?
Djur har alltid varit ett av mina stora intressen vilket gör att denna resa blir såväl en upplevelseresa som en lärorik erfarenhet. Jag vill se skillnaden mellan den spanska och svenska djurhållningen - fungerar den privata samt statliga djurhållningen på liknande vis som i Sverige? Hur är det med den själva medicinska behandlingen? Men den största anledningen är ändå för att jag vill kunna vara med och rädda liv, att ge alla hundarna en nystart! Oavsett om djuren rymt, fötts på gatan, blivit utslängda eller vad som kan tänkas ha hänt med dem så anser jag att de alla förtjänar ett hem där de behandlas med kärlek. Oavsett ålder, ras eller kön så har ingen förtjänat att leva på gatan utan mat, kärlek eller tak över huvudet.
För att då göra min resa till något jag kan redovisa och utvärdera i kursen så har jag dels gjort denna blogg, min hemsida men har även tänkt göra en broschyr. I min broschyr kommer jag ta upp volontärarbete, lite statistik, arbetet med hundarna, sjukvården och liknande.
 
 
Det blev ett långt meddelande med mycket fakta, men med mer bakgrundsinformation kanske det blir lättare för er att följa min resa och förstå anledningen till varför allt som händer faktiskt händer!
 
Adiós amigos!


Det närmar sig..

Nu är det drygt två veckor kvar tills jag sitter på planet på väg till Malaga, Spanien. Min utresa äger rum den 9 mars och hemkomsten den 31 mars, alltså kommer jag vistas där nere i 3 veckor. Jag har nu förberett det allra mesta inför min resa så det är bara packning och liknande kvar.. nervöst :O Men jag ser framemot att få se djurhållningen i ett annat land än Sverige och få en bredare kunskap än vad jag har nu :) Under dessa tre veckor kommer jag använda mig av min blogg för att lägga upp bilder samt berätta vad det är jag får göra! Hasta la vista! ;)


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se