Då var min tid slut..

Ja idag är det min sista dag här i Spanien, allting är packat och klart så nu väntar jag på taxin som ska komma och hämta mig!

Tiden här nere har varit jättebra och jag åker gärna tillbaka igen! Det kommer bli stor skillnad att åka hem till vardagen igen men samtidigt skönt också eftersom jag då får träffa Robin, familjen och vännerna :)

Så nu ska jag gå ut och ta ett sista hejdå av alla hundar och sen hoppas jag bara på att de får nya, bra hem inom snar framtid :)

Tack för denna gången SOS-animals och Spanien :)



Bilmekaniker!

Idag så har jag avancerat som bilmekaniker hehe! Ne men Anna lyckades få punka på bilen när hon undvek några barn i Villafranco, närmaste byn! Så vi fick göra ett försök att byta däcket och det gick faktiskt alldeles finfint!

Idag så har jag annars vart på ettan hela dagen och fixat här! På siestan blev det lite film med Anna - twilight! Annars har det varit en lugn dag!



Duke

Det är förresten en ny hund här på SOS 2, en liten ljus tjej vid namn Olive! Hon kom igår så har ännu inte hunnit bekanta mig med henne..

Vi har även en annan hund, Duke, på besök! Han hittades förra veckan av ett engelskt par (som valt att behålla honom men de är på semester) och det visade sig att han hade varit vakthund hos en man tidigare men varit för dålig på det så ägaren struntade i honom.. Och det är nog det sämsta tillståndet jag någonsin sett på en hund.. Hans tassar och klor är förväxta och konstig gång. Han har sår över hela kroppen och på vissa ställen har benen börjat växa ut ur kroppen.. Han har så dålig päls och skinn så man så fort man tar i det så trillar allt av.. Och han är så sjukligt smal! Man ser varenda ben på honom och hans midja är inte bredare än min arm och han är en väldigt stor hund! Så som sagt helt sjukt men på något vis tacklar man ändå situationen bra för nu vet man att han är i goda händer och kommer få den värd han behöver!



Malaga!

Dagen igår har för mig inte bestått av arbete! Ne jag, Anna och Oscar har varit i Malaga och turistat! Vi tog tåget vid 10 över 11, våran tågtur från Cartama till Malaga som tog ungefär 20 minuter, gick på endast 1.95 euro! Väl framme i Malaga så tog vi oss upp för stationen och såg att det var hur mycket folk som helst! Vi gick en liten bit oc förstod strax att det var någon slags parad, så vi stannade och väntade och det visade Sog att det var militärer som parerade!

Därefter försökte vi hitta till ett matställe vilket inte var jättelätt men slutligen hittade vi ett! Efter maten så köpte även vi varsin glass och fortsatte strosa runt - ner till vattnet, gågatan (Dock inget öppet pga skärtorsdagen), upp mot en Borg och åter igen in i staden!

Påskfirandet här var dock väääldigt stort! Det var parader med stors statyer och människor helt klädda i svart, blått, rött där endast ögonen syntes och detta skulle tydligen representera sorgen och glädjen osv! Men jag tyckte mest de var obehagliga.. (Bilder på fb)

Men det var jättekul att uppleva lite mer av Spanien och Malaga var en jättefin stad så jag skulle gärna åka dit igen och rekommenderar det starkt! :)



Hejdå Silva..

Idag så har Silva begett sig härifrån! Hon är nu påväg till England där hennes nya hem väntar! Självklart är jag glad för hennes skull att få ett eget hem men kommer va tomt och konstigt att inte ha henne i huset.. Tim och MJ har vart hos veterinären idag för stygnborttagning och Sahara samt Hardy var där för spruta mot Leichmeinia (hur det nu stavas).. Imorrn så skall jag, Anna och Oscar åka till Malaga för att få lite större blick på Spanien när man ändå är här, då vi annars bara är på SOS :)



Bilder

Lite nya bilder finns på Facebook :)



Sovmorgon!

Idag så har jag fått min första sovmorgon här på SOS! Vaknade för en liten stund sen av att hundarna skällde utanför och solen i fönstret, skönt!

Jag har ännu inte klivit upp för jag ligger gärna kvar här en stund till och bara vilar, det tar en del på kroppen att vara här! Så ja, idag så skall en av våra hundar - Silva åka till ett nytt hem i England! Hon har varit innehund en stor del av min tid här så det blir nog konstig när hon försvinner men samtidigt är kag jätteglad för att hon skall få ett eget hem! Det blir mer uppdatering om detta senare :)



Internet!

Internet har inte fungerat på två dagar som ni kanske har märkt, men nu är det äntligen igång igen!

De "stora" sakerna som hänt är att Sofie, min rumskompis, åkte hem i måndags.. Det var trist eftersom jag verkligen klickade med henne, ashärlig tjej! Så nu bor jg inne hos Anna vilket är toppen även set såklart!

Tre nya volontärer har även kommit, de verkar arbeta bra och är trevliga då det blir nog bra ändå!

En ny mamma, Mami och hennes två valpar Socks och Tom har kommit till SOS 2. Riktigt söta och glada allihopa men väldigt skygga än så länge! Men tack vare att de verkar så glada och gillar att utforska och liknande så tar det nog inte så lång tid innan de blir mer sociala!

Annars har det varit "det gamla vanliga" och allting har flutit på :)



Löpträning!

Första springpasset efter jag opererade foten :) ja och Sofie tog med oss varsin hund - Prins och Kika på ett träningspass! Klart det var segt med tanke på att jag inte tränar ordentligt på flera månader men foten kändes okej oc känslan efteråt är så skön!! Vår timing var dessutom prima då vi direkt kom tillbaka till huset så kom ösregnet och åskan!



Gårdagen!

Igår så flöt jobbet på som vanligt :) En liten hund, Silva steriliserades/kastrerades och vi skulle åka och hämta henne hos veterinären. I samma veva så skulle vi även till veterinären med en annan hund Hardy samt lämna mat hos en vildhund som vi ännu inte lyckats fånga! När vi då kommer fram till Coin, staden där veterinären är så börjar en polis blinka och tjuta precis bakom oss, på oss! Ja då var vi tydligen misstänkta för inbrott! Så de började kolla igenom hela bilen och hittade lite medicin (som de trodde va knark eller något först) men vi förklarade vad det var. Sen berättade de att någon hade ringt och anmält inbrottet samt sagt att vår bil varit parkerad på platsen, vilket givetvis inte stämde! Så pass/körkort skulle visas och de ville ha en adress på vart vi bodde (som vi då inte kunde).. Men tillslut fick vi iallafall åka iväg utan anmärkning så det var skönt :) veterinärbesöken gick bra, vi handlade mat och var även på Chinatown, en lågprisaffär med allt möjlig dylikt!

Än så länge idag så har jag, Anna och Sofie varit på tvåan och vi klarade oss precis undan regnet! Nu öser det ner men nu är det vår siesta så den tillbringas inomhus med lite mat, film och bara vara sociala :)



Massa folk!

Inga större händelser gällande hundarna idag! Dock så har det varit en massa folk här! Det är ett par från Skottland här som har adopterad hund tidigare och kom förbi en stund! Sen har Tony och Therese varit här, två av de som "bestämmer" över SOS! Sen även en tant som kallas för ristanten, hon kommer med ris en gång i veckan blandat med lite skinka och liknande! Men det mesta slänger vi då hundarna blir lösa i magen, men det säger vi intr till henne haha.. Taskigt jag vet men vad gör man? ;) sen har även Nick och Ann varit här, två av SOS dogwalkers! :)



En dag utöver det vanliga!

Idag så har jag förlagt allt mitt arbete till ettan! Ja ni som läst tidigare vet att det innebär utfodring, städning, promenader, lek och kärlek! Siestan tillbringades på framsidan i solstolen, riktigt varmt!

Men jag fick idag även åka med och försöka fånga en hemlös hund! Vilket tyvärr inte gick så bra.. Ett engelskt par hade matar hunden länge så den var inte smal eller något men inte tillräckligt hungrig för att vi skulle lyckas få med oss den, så imorrn blir det ett nytt försök! En väldigt fin hund var det, Podenco och labradorblandning trodde de! Så imorrn hoppas vi på det bästa :)



Lycka till!

Nu har fem av våra hundar begett Sig av mot StorBrittanien! De reser med en såkallad hundtaxi vilket är mycket smart! I taxin finns det plats för åtta hundar och dessa fraktas med matpauser samt promenader under de cirka 1-3 dygnen resan tar. Så vi hoppas att allt går bra och att de kommer hem till nya fina hem där de kommer få mycket lek, bus och kärlek :)



Veterinär!

Idag så har allt flutit på som vanligt! :) förutom de vanliga sakerna så har det även varit veterinärbesök! På tvåan, där jag va så var det 3 valpar samt tre andra hundar (var även två-tre hundar på ettan). Valparna åkte dit för att få sin vaccination, en Greyhound för en skada på tassen som resulterade i att hon sövdes och syddes, en liten Podenco som tog bort stygn och fick vaccin samt sist en gatukorsning som va där då hon svullnat runt såret efter sin kastrering! Annars har det inte vart några större bravader under dagen. Vi har även tvättat fem hundar då dessa skall åka till nya hem i England imorgon - Poli, Sasha, Leela, Zoid och Freya. Blandade känslor då man självklart vill att de ska få hem men man vill ändå ha dem här och kommer sakna den. Poli är en liten hund som jag gärna tänkt mig att ha själv så hon får sova hos mig inatt innan hon beger sig imorgon!



Ordinary Morning!

Förmiddagen flöt på utan några problem vilket var skönt! Känner mig rätt hängig idag, har blivit förkyld under natten och allmänt trött (kan nog bero på det dåliga vädret).. I eftermiddag åker jag och Ann till tvåan och sen är det inga mer planer för dagen ännu!



Lugn eftermiddag!

Det blev en lugn eftermiddag med introduktion för de nya volontärerna :) även mycket lek och bus i playpen för de små blev det! Nu är det käk kvar och sen blir det nog till att sova och ladda upp för en ny dag :)



Kaos

En kaotisk dag blev det idag.. Jag åkte med till tvåan idag där Estelle, en stor Greyhound skrek av smärta i som fot,. Strax där efter får vi ett samtal från ettan om att Fabricio attackerat Puri, ett av de nya paren igår.. Puri hade fått ett sår på benet och kluvet öra så hon fick åka till veterinären!

Så efter en morgondag med kaos så kom även två nya volontärer så förhoppningsvis blir eftermiddagen lugn!



Fredag!

Ja fredag eller ej, här nere känns det ingen skillnad.. Dagen idag började kallt och molnigt med promenader i blåst.. Meeen vädret förändrades och blev till strålande solsken! Siestan spenderades i playpennen tillsammans med 7 hundar, väldigt roligt med så många hundar då det vanligaste är att de är två och två!

Eftermiddagen genomfördes enligt vardagliga rutiner men med lite omkonstalationer för att få ihop nya par som passar bra ihop och vi lyckades :) kika som tidigare varit lite rädd för sin partner Fabricio har blivit partner med Prince och Fabbe har då tagit Puri så de två får en lekkamrat, och som sagt toppen blev det!

Nu väntar det snart en dusch, det är inte mycket tid man känner sig fräsch här men lite tvätt och insmörjning behövs! ;)



"Inte ett moln, så långt ögat kan nå.."

Underbara väder! Morgonen har bestått av promenad, utfodring, rengöring so vanligt men även klippning och krattning av gräs, provning av hundhus som skall till tvåan och en ny vovve! Men hunden hittades med halsband så har troligen en ägare som han inom kort tid kommer få komma hem till :)

Just nu sitter jag i köket och käkar pizza som blev kvar från igår! Alldeles strax skall vi ut och jobba lite på altanen samt sola lite! :D



Fint väder!

Riktigt go dag idag! Har vart på SOS1 hela dagen och tagit hand om de 22 hundarna som finns här :)

På vår siesta blev det en hel del sol inne i playpennen tillsammans med vissa vovvar, mysigt fram tills dess att de börjar bitas haha.. Sen har jag och Sofi även tagit oss an ett nytt projekt och det är att fixa iordning hela "altanen" som stått orörd sen förra året! För att göra en lång historia kort så kan den sammanfattas lerigt, alger, äckligaste poolen, söndriga stolar osv..

Efter eftermiddagspasset så blev det en tripp till affären och nu väntas det pizza! För i Spanien, till skillnad från Sverige så finns det färdig pizza som är glutenfri, jippie! :D



Gårdagen

Jag hann inte med att göra ett inlägg igårkväll så lite uppdatering kommer nu istället :) jag var på SOS2 på förmiddagen och SOS1 på eftermiddagen! Igår var det inga större händelser mer än att Meg mer än gärna ville rymma återigen, denna gången lyckades hon dock ej som tur va :)

Eftermiddagen var också rätt lugn och vid halv fem begav vi oss iväg för att hämta två hundar, Tim och M.J, som precis kastrerats. Senare kom även Sara som genomgått kastrering (sterilisering) också!

Natten däremot blev inte lika lugn! Grannarnas hundar har skällt konstant hela natten, vilket dock inte är ovanligt, men inte på detta viset! Chica och Silva som bor inne hos mig och min rumskamrat Sofie började bråka mitt i natten och det ena med det andra. Men nu är det en ny dag så förhoppningsvis går det bra idag :)



Andra dagen!

En händelserik andra dag! Idag så fick jag på förmiddagen åka med till SOS 2! Det är alltså det andra hundstallet som ligger cirka 25 minuter med bil härifrån. Rätt stor skillnad på omgivningen här ch där, här är det hus med stora staket och grindar medan det där borta är mest plantage och skog!

Sen var det dags för de dagliga rutinerna där, lek och bus, utfodring, medicinering, promenader och rengöring! Vi tog alla hundarna på promenad, dock ej valparna, och på vår sista promenad så lyckades en hund rymma! Så Två andra volontärer satte efter henne medan jag och Sombra, den rymda hunden Megs kompis, fick stanna kvar. Sombra var jätteorolig och ropade på sin kompis, han tyckte det var jobbigt att hon var borta och ville bara sitta i knät (en stor hund!) för att känna sig lite mindre ensam, så söt! Men sen fick även vi bege oss upp i skogen, det var ett berg med den tätaste skogen någonsin och inte nog med det så var det dessutom taggar på varenda gren vilket resulterade i riktigt härliga revor och taggar lite här och var som ännu sitter kvar!

Letandet efter Meg tog ett tag (vi fann henne ej) och direkt när vi var tillbaka vid SOS1 så bar det av till affären. Att va glutenallergiker och handla i Spanien var inte så lätt men det löste sig!

På eftermiddagen så var vi kvar på SOS 1 då det kom dogwalkers till SOS2 och tog hand om dessa hundarna. Utfodring, playpen, promenad rengöring stod även på schemat här, senare också medicinering. Efter detta så har vi käkat lite och snart bär det av till sängen då man är rätt så sliten efter en arbetsdag på nästan 12 timmar! Men det är kul och lärorikt och jag trivs bra än så länge :)



Bilder..

Tyvärr så är Internetet för dåligt för att kunna lägga ut bilder här på bloggen.. För er som vill kolla så kan ni göra det på min Facebook! Skall försöka lösa problemet!



Första arbetspasset!

Då va första passet avslutad! Medicinering, utfodring, promenader, städning osv har stått på schemat :) nu blir det en lugn stund innan andra arbetspasset!



Första natten, check!

Första natten avklarad på SOS! Sömnen har varit god med två små hundflickor som dock ville ta upp hela sängen ;) men äsch, mysigt med lite sällskap nu när man är själv här så jag klagar inte :)

Blir lite dåligt med bilder då Internetet här inte är det bästa, men jag försöker!



Framme!!

Resa till Spanien helt själv för första gången i mitt lov, jodå det gick det med! Nervös som tusan i Göteborg, blev lite bättre på planet och åter sjukt nervös när jag landat igen! ;)
Jag letade runt ett tak för att hitta till Starbucks, inte lätt kan jag lova! Men tillslut hittade jag och blev upphämtad :) första stoppet blev på en affär för att handla lite matvaror, inte det lättaste då jag inte kan spanska och dessutom är glutenallergiker! Men lite fick jag ihop tillslut! Sen fortsätta vi ut mot SOS där vi bor, stor skillnad på Spanien och Sverige! Självklart vädret (dock regnigt idag), miljön med palmer och exotiska växter, djur som "springer" runt lite överallt... Och dessutom grindar, staket och taggtrådar runt husen, lite läskigt..

Väl på SOS så har jag blivit runtvisad i huset och hos hundarna, här är det cirka 15 hundar men sen finns det även ett annat SOS där set finns lite mer hundar! Blev inte så mycket jobb gjort utan myst med hundarna, tvättat två hundar som ska få flytta till Sverige imorrn och nyss ätit lite så nu blir det snart sängen :)

Hoppas ni har de bra hemma!



Hejdå Sverige!

Då var man på flygplatsen då! In-checkningen är klar och nu ska väskan lämnas in! Lite ompackning på flygplatsen blev det men allt fick plats som tur va :)

Nu känns det verkligen att det är på riktigt och fjärilarna leker jage i min mage! Så nästa gång vi hörs blir i en annan del av Europa!

Vi hörs :)



Sista kvällen!

Nu är det sista kvällen i Sverige för min del! Tankarna och känslorna är blandade, självklart skall det bli en grymt rolig och lärorik upplevelse men samtidigt kommer jag sakna vissa här hemma såklart..

Nu väntas sista duschen på hemmaplan på tre veckor, tv-tittandet i soffan med familjen och sista kvalitet tiden med Robin på tre veckor har nu spenderats.. Usch och fy blandad med höga förväntningar och spänning! Får väl se hur det blir med sömnen inatt, flyget går imorrn 12:55 så förhoppningsvis har jag iallafall fått några timmars sömn!

Ett sista svenskt blogginlägg kommer förmodligen imorgon men efter det kommer bloggen uppdateras i Spanien! Nu ska jag kila iväg så jag hinner allt som är planerat!

Puss och kram!



Det går bara inte..!

Helt omöjligt, jag kan inte packa en resväska för tre veckor och få ner det till 23 kilo.. Dumma våg!!!



23 kilo?

Ja det här med packning är inte riktigt min grej, första vikten på väskan visade 24,9 kilo och gränsen var 23.. Vänder mig om och ser att hela sängen fortfarande är fylld med saker, det var bara att tänka om! Samtidigt hör jag mamma ropa nerifrån ytterligare ett par saker som jag glömt, stora dessutom..!

Efter många om och men så har nu väskan en vikt på 22,5 kilo, dock med sängen återigen fylld med saker.. MEN en väska och ett problem avklarat, det andra får vänta till en annan dag! ;)



Packa!!

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag åker!! Eftersom det är min siste helg hemma nu innan avfärd så är det packning och återigen packning som står på schemat! Från början tänkte jag att det är ingen match att packa, några byxor och t-shirtar så är allt kirrat och klart, men så lätt va det ju inte direkt..

Vad ska det va för väder? vad kommer jag göra för aktiviteter?hur smutsig kommer man bli osv.. Det blir en hel del kläder då man måste gardera sig för både det ena och andra, men förutom kläder så ska man ha hygienartiklar, jackor, andra småsaker, skor m.m. Då kom vi till det här med skor också, jag opererade nämligen min fot för lite mer än en månad sedan och den har ännu inte återställt sig helt.. Jag har svårt för att böja den samt sträcka ut den vilket medför ytterligare ett problem - att jag inte kommer i så många olika skor.. Efter många om och men så har jag nog hittat två par joggingskor, ett par tygskor samt ett par kängor som jag faktiskt kan ha! Kängor låter ju inte jätte lockande när man tänker på att man ska gå i varmt väder men kommer man inte i gummistövlarna så är det inte mycket att göra!

Nu ropar resväskan på mig så det är väl bäst att fortsätta haha.. Ha det bra! :)



RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se